Tematska pot Vir življenjske energije

Objavljeno: 25.09.2012

a Občini smo bili uspešni pri prijavi na Javni poziv za sofinanciranje projektov iz Lokalne akcijske skupine Dolenjske in Bele krajine, in sicer s projektom, ki je zajemal urejanje prvih petih turističnih točk na tematski poti »Vir življenjske energije«:

 

  • ureditev okolice in umestitev urbane opreme pri cerkvi v Slapah in na Koglem,
  • ureditev poti in umestitev urbane opreme pri ruševinah gradu Štrlek ter pri Škratovi jami in
  • postavitev digitalne info točke.

 

V sklopu Dneva turizma in zabave smo 23. 9. 2012 nove točke tudi uradno otvorili s skupno slovesnostjo pri digitalnem terminalu pri SPS Prinovec. Sledil je sprehod do turistične točke pri ruševinah gradu Štrlek, kjer smo bili deležni pravega viteškega sprejema.

 

S projektom smo obogatili turistično ponudbo, ki bo dala dodatno vrednost izletniškemu in stacionarnemu turizmu v občini. Skozi projekt smo tudi lokalno prebivalstvo informirali o zgodovinskih dejstvih ter jih spodbudili k razvoju novih turističnih produktov.

 

V kolikor bomo pri pridobivanju nepovratnih evropskih sredstev uspešni tudi v nadaljnje, bomo v naslednjem letu uredili še preostalih 16 turističnih točk, ki se bodo prav tako povezale v tematsko pot »Vir življenjske energije«.

Pojdi nazaj